Näyttökuva 2012-11-23 kohteessa 14.03.
Search
  • Alfa Omega Loviisa

Soutajan perspektiivistä tulevaisuuteen

Vene lipuu järven pintaa. Airojen lavat sukeltavat tasatahdissa tyyneen veteen. Rauhallinen liplatusääni soi ympärillä. Soutaja istuu keskipenkillä ja katselee veneen perätuhdolta aukeavaa veteen piirtyvää etenemisvanaa. Selkä edellä eteenpäin. Veneestä soutaja näkee menneen, edetyn matkan ja odottaa että tuleva, edessä aukeava matka on esteetön ja vastaavanlainen.

Hiukan vastaavalla tavalla me ihmiset lähestymme nykyhetkessä tulevaisuutta. Emme soutajan tavoin näe tulevaisuutta vaan arvelemme sen sisältöä menneen, eletyn elämän, perusteella. Vaikka niin haluaisimmekin tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, emme voi sitä kuin arvella katsellen elämämme ”vesijättövanan” jälkeä.

Evankeliumin kertomuksessa (Matt. 8) Jeesus astui opetuslasten veneeseen. Järvellä nousikin sillä reissulla yhtäkkiä kova tuuli ja voimakas aallokko. Soutajat olivat peloissaan kohtalostaan. Opetuslapset saivat nähdä, että on Yksi, jolla on valta ja voima kaikkien olosuhteiden ja vaikeuksien yli. Hän on Vapahtajamme Jeesus Kristus. Kun soudamme elämämme venhettä kohden tulevia päiviä, on olennaista, että Jeesus istuu veneemme perätuhdolla. Saamme katsoa Häneen. Hän tietää tulevaisuuden ja haluaa johtaa meidät sinne Hänen kanssaan. Hän sanoo meille Sanassaan, ”Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa turvallisella mielellä, minä olen voittanut maailman.”(Joh. 16)


Jarmo Sihvonen

Alfa & Omega
31 views
Café church
alfa & omega

Loviisan kristillinen kahvilayhdistys Alfa & Omega

Brandensteininkatu 19

07900 Loviisa

Finland

 

alfaomegaloviisa@gmail.com

Puheenjohtaja Jarmo Sihvonen

Tel. 0400 485 803

Y-tunnus 3052865-8

YY

Pankkitili OP

FI75 5016 3720 0199 70

©2020 Café Church Alfa & Omega Proudly created with wix.com