top of page
AlfaOmega
Search
  • Writer's pictureAlfa Omega Loviisa

Mikä tuo tarkoituksen elämään

Mikä tekee elämästä merkityksellisen? Kuuntelin Ylen Areenasta politiikon ja yrittäjän Kirsi Pihan puheenvuoroa, jossa hän pohti miten ihminen löytäisi tarkoituksellisuuden elämäänsä. Kirsin oma isä päätti elämänsä 32-vuotiaana. "Kun läheinen ihminen päätyy siihen, ettei hänen elämällään ole mitään mieltä tai merkitystä, se herättää monia kysymyksiä", Kirsi kertoi. Kirsi kertoi erään ystävänsä kysyneen, miksi ylipäänsä elämässä pitäisi saada jotain aikaa. Eikö vain voi yrittää nauttia elämästään ja elää itselleen? Jos ihminen ei omilla teoillaan pääse historian kirjaan, hänet unohdetaan jo kahdessa sukupolvessa. Tavallinen ihminen jää yleiseen historiaan ehkä parin sukupolven ajaksi ja sitten katoaa yhteisön muistoista. Jos lapset eivät ole koskaan edes nähneet isovanhempiaan, kuinka he heitä muistelisivat, Kirsi kysyi.

Turhuuksien turhuus, kaikki on turhuutta, sanoi saarnaaja. Elämä ilman Jumalaa on todellakin tarkoituksetonta. Vaikka olisit valtion päämies ja saisit Nobelin palkinnon, ilman iankaikkista elämää noilla teoilla ei olisi merkitystä kuin hetken. Ruoho kuihtuu ja kukkanen lakastuu. Näin on ihmisen elämä. Mikä tekee elämästä merkityksellisen? Uskaltaisin rohkeasti vastata, että tärkeää on vain yksi asia. Nimittäin usko Jumalaan. Jos tämä yksi ainoa ihmiseltä puuttuu, niin sen mukana kaikki. Ja silloin kaikkein kauneimmatkin asiat, mitä ihminen ehkä on elämässään saavuttanut, eivät kestä. Vain Jumalalle eletty elämä kirjataan iankaikkisiin historian kirjoihin. Tämän maailman historia kestää vain hetkisen ja on tulelle talletettua. Tuli kuluttaa sellaisen elämän, joka on rakennettu puusta, heinistä tai oljista. Toisin sanoen se itselle eletty elämä, joka on arvoton Jumalan edessä. Toisin on sellaisen ihmisen osa, joka elää rukoillen Jumalaa. Jumala on luvannut johdattaa niitä, jotka rukoilevat ja hän antaa meille elämän, jolla on merkitystä hänen edessään. Mitkä ovat ne teot, joilla on elämässä oikeasti merkitystä? Kristittyjen elämään on aina liittynyt elämän antaminen Kristuksen käyttöön. Jokaiseen päivään liittyy aina valinnat, miten aikani käytän.


Jeesus sanoi: suurin on se, joka palvelee. Palveleminen ja auttaminen ovat siis aina merkityksellistä Jumalan edessä. Tähänkin tarvitsemme Jumalan armoa, että asenteemme ja valintamme olisivat oikeat. Osa auttamispalvelua, johon meidät jokainen on kutsuttu, on auttaminen varoillamme. Meitä on kutsuttu auttamaan toisiamme, seurakunnan työtä ja lähetystyötä. Antamalla omista varoistamme tulemme osalliseksi ja kannamme vastuuta yhdessä Jeesuksen kanssa. Jeesuksen kanssa työskentely antaa iloa ja tyytyväisyyttä ja tuo merkityksen päivään. Taivaassa jokainen vastaantulija tietää kaikki rukoukset ja annit, jotka olet uhrannut hänen auttamisekseen. Mitä enemmän tässä ajassa on kirpaissut olla Jumalalle kuuliainen, sitä enemmän iloa se tuottaa tulevassa ajassa.


Petri Latvala

82 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page