top of page
AlfaOmega
Search
  • Writer's pictureAlfa Omega Loviisa

Nyt on aika.


Nyt on aika.

Nouse rohkeasti kansa Jumalan.

Nosta ristinlippu ylle maailman.

Nyt on aika jättää turvallinen tie

ja mennä sinne, minne Hengen tuuli vie.

(Pekka Simojoki, Syttyköön Sydämiin: https://youtu.be/wqNZE80ovjs)


Itselläni on viime viikkoina ollut paljon mielessä Israelilaisten Punaisen meren ylitys. Se liittyy vahvasti pääsiäisen sanomaan, ja koen, että tällä hetkellä Pyhän Hengen maailmoissa on paljon samaa meneillään. Jännittävää odotuksen ilmapiiriä ja nousevaa jumalanpelkoa. Pyhä Jumalan tuuli nousi aikanaan, kutsui Israelilaiset ensin liikkeelle, pois Egyptin ja orjuuden maasta, ja avasi sitten heille tien sinne, missä tietä ei todellakaan ollut valmiina. Jumala hukutti faaraon vaunuineen ja joukkoineen samaan paikkaan, johon Hän rakkaillensa avasi tien. Hän erotti ja vapautti voimallisesti kansansa kipeästä menneisyydestä ja orjuudesta ja todisti, että Hän on heidän kanssaan ja Hän suojelee ja johdattaa heitä matkalla uuteen maahan. Voit lukea kertomuksen täältä: 2 Mooseksen kirja 14–15


Matka luvattuun maahan ja sen maan haltuunotto ja asuttaminen ei ollut helppo eikä nopea prosessi. Oli vastoinkäymisiä, epäonnistumisia ja viivytyksiä, mutta he pääsivät perille, asuttivat maan ja menestyivät siellä. Avain etenemiseen ja voittoon kaikessa niin matkalla kuin perillä oli se, että he luottivat Jumalaan, eli Kutsujaansa ja seurasivat Häntä. Aina, kun katse kääntyi pois Hänestä, tilalle tuli synti, pelko, epäjumalanpalvelus ja inhimilliset keinot selviytyä, menestyä ja mennä eteenpäin. Raamatusta luemme, että siitä ei koskaan hyvää seurannut. Kun kutsujana on Jumala, eteenpäin mennään Hänen ehdoillaan, Hänen tavallaan ja Hänen Henkensä johdossa. Hänessä me elämme, olemme ja liikumme. (Apt.17:28) Onneksi Hän on armollinen ja uskollinen, ja kutsuu aina takaisin yhteyteensä ja jatkamaan elämää Hänen kanssaan, keskittymään ja katsomaan siihen, mikä on todellinen päämäärä, mikä on lupaus ja mikä kestävää ja iankaikkista.


Luota Häneen.


Talven maanjäristykset, korona, Ukrainan sota ja monet pienemmätkin asiat muistuttavat meitä siitä, että mikään täällä maan päällä, mikään näkyvä, ei ole järkkymätöntä, muuttumatonta ja iankaikkista. Ihminen on ajallinen, vajavainen ja taipuvainen itsekkyyteen, häkäilemättömyyteen ja ylpeyteen. Jumalan kutsuu meitä jatkuvasti ja kaikessa katsomaan Häneen, joka on Pää, jonka kautta kaikki näkyväinen on alkujaan luotukin. Hän on iankaikkinen, ja Hän on antanut Jeesuksessa Kristuksessa kansalleen valtakunnan, joka on iankaikkinen. Siihen astutaan sisään, ja siinä eletään ja kasvetaan Hänen ehdoillaan ja Hänessä. Hän on todellinen, ja Hän on rakkaus. Hän on uskollinen ja armollinen kutsuja ja Hän johdattaa kansansa perille. Hän janoaa saada rakastaa ja johdattaa sinua, olla sinun Jumalasi ja Pelastajasi täysimittaisesti.


Israel juhli ihmeellistä pelastumistaan vastarannalla. Heille oli täysin uutta, ennen näkemätöntä ja kuulumatonta, että Jumala tekee tällaista! Miten ihmeellinen ja väkevä Jumala on, ja miten Hän pelastaa kansansa ja pitää sanansa! Meille se ei ole ennen kuulumatonta. Tiedämme, mitä Jumala on tehnyt ennen, ja sen, että Hän on sama tänä päivänä. Me voimme kiittää ja ylistää Häntä pelastuksesta ja vapautuksesta jo etukäteen, koska Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Se on radikaalia uskoa ja luottamusta ja se koskettaa ja liikuttaa Isän sydäntä.


Unelmoi isosti ja kauas.


Usko puhuu silloin kun ei vielä näy. Vaikeuksien ja haasteiden keskellä yksi on väkevä, yksi on yli muiden: Jeesus. Tämä yksi nimi, tämä yksi uskon sana sydämessäsi ja huulillasi riittää. Siinä on voima yli kaiken. Epätoivon ja tuskan hetkellä meillä ei aina ole sanoja eikä hienoja rukouksia, eikä tarvitsekaan. Riittää yksi sana: Jeesus. Julista, puhu, tunnusta Häntä. Hän on pelastuksesi, vaelluksesi, uskosi ja elämäsi alku ja loppu ja kaikki täyteys. Hän on Tie, Totuus ja Elämä. Hän saa tilaa toimia elämässäsi ja kauttasi, kun ylistät, julistat ja tunnustat Häntä. Hän on Elävä Jumala, Elävä Tie ja Elämän Tie, Elävä Sana. Täyty Kristuksella, Hän avaa tien sinulle eteenpäin. Hän itse on sinulle Tie. Hän rakastaa sinua valtavasti ja kutsuu sinua lähemmäs ja liikkeelle. Hän kutsuu sinua tässä ajassa, jossa kaikki koetellaan ja ravistellaan, katsomaan Häneen, luottamaan Häneen, uskomaan Häneen, laittamaan sydämesi ja rakkautesi siihen, mikä on iankaikkista: Hän Jeesus Kristus. Ei mitään muuta. Kaikki muu, mitä elämäämme tässä ajassa tarvitsemme, tulee meille sen ohessa, kun rakastamme ja janoamme ensin Häntä.


Matt. 6:33, “Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.


p.s. Jos olet turhautunut ja väsynyt elämääsi ja tämän maailman asioihin, niin minulla on sinulle lohdullinen sanoma: Se on erittäin hedelmällinen kohta kääntää katse siihen, mikä on iankaikkista. Jumalalla on ihmeellinen ulottuvuus ja elämä avattavana sille, joka Häntä janoaa. Vuodata sydämesi Taivaalliselle Isällesi. Hän saattaa yllättää sinut, ja yhtäkkiä huomaat, että elämälläsi, ja jokaisella päivälläsi on merkitys, ja vaikeuksienkin keskellä sisimmästäsi nousee kiitos Hänelle, joka kaikki sinussa ja elämässäsi täyttää.


Nouse, ole kirkas.Kirjoitteli

Sini


80 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page